REDUCE OUR OWN FOODTPRINT SEEDING LOCAL VEGETABLES


Projekta Nr. 2019-1-ES01-KA229-064176_4
28.02.- 4.03. 2022.
Jaunais 2021./2022. mācību gads sākās ar patiesu cerību, ka varēsim paviesoties Itālijā un Francijā. Jo tuvāk nāca reālie mobilitāšu termiņi, jo pieauga saslimšana ar Kovida vīrusu, un tika ieviesti dažādi ierobežojumi katrā dalībvalstī.
Pēc vairākām tiešsaistes sapulcēm ar projekta partneriem, izvērtējot jaunos apstākļus, sapratām, ka projekta apmaiņas braucieni notiks kā virtuālās mobilitātes. Kovida pandēmija būtiski izmainīja ceļošanas un viesošanās iespējas.
Pirmā virtuālā mobilitāte mūs aizvedīs neklātienes ceļojumā uz Itāliju. No 28.02. līdz 4.03. piedalīsimies Itālijas partneru veidotajās aktivitātēs. Mēs informēsim par Latvijas pārtikas produktiem, kurus aizsargā īpaša Eiropas Savienības Kvalitātes zīme. Skolēni dalīsies ar katras valsts tradicionālajām ēdienu receptēm, kurus gatavo pavasara karnevālu laikā. Itāļu partneri iemācīs izveidot un izmantot QR kodus. Informēsim partnerus par Eko-skolas aktivitātēm. Veidosim putnubiedēkļu maketus un īpašu simbolu kādai pārtikas produktu grupai. Teorija mīsies ar praksi un zināšanas ar radošumu.
Attālināto mācību pieredze mums palīdzēs tikt galā ar visām tehniskajām prasībām. Te noderēs mūsu skolēnu iegūtās prasmes, strādājot Google Meet vidē. Katrs mobilitātes dalībnieks no 8. līdz 10. klasei varēs iesaistīties diskusijās ar skolēniem no Itālijas, Francijas un Spānijas. Tiks pilnveidotas angļu valodas zināšanas, uzlabotas datorprasmes. Mums būs iespēja piedalīties un kritiski izvērtēt partnervalstu piedāvātās aktivitātes par pārtikas produktu daudzveidību katrā valstī.
Svešvalodu skolotāja Vineta Kaspare